Z nášho itinerára

Užitočný i praktický výlet do Nemecka 3 - karolínska hviezda a cisársky Gelnhausen

Hlavnou hviezdou tretieho dňa výprav bola Einhardova bazilika v Steinbachu, ďalšia z úžasných karolínskych pamiatok Hessenska.

Užitočný i praktický výlet do Nemecka 2 - konečne Frankfurt !

Nemecké počasie sa k hosťom veľmi zdvorilo nechovalo ani na ďalší deň. Ale na našu náturu si neprišlo. Zbalili sme dáždniky, sesternicu a hurá do nového sveta. Tento raz už sesternička Martinka vedela, do čoho ide.

Užitočný i praktický výlet do Nemecka - 1. časť

Spojiť príjemné s užitočným. To sa stalo heslom našich výprav za nemecké hranice.

Takmer silvestrovský návrat do Sabinova po piatich rokoch

Kostol bol nafotený raz-dva, ja som zatiaľ hypnotizovala informačnú nástenku vedľa miestnej Jednoty. Keď potrebuje človek zabiť čas, dokáže ho zaujať hocičo. Potom sa história rozhodla, že je načase zopakovať sa. Len tak nad chudákmi Orkucanmi vyriekla krutý ortieľ.

Výlet do Hessenska za rodinou a karolínskymi kostolmi

Tajomstvá Fuldy však aspoň na chvíľu rozohnali mračná v duši. Michaelskirche bol ako z rozprávky. A toto spojenie by som nepoužila iba tak. Zatiaľ nám výletnícke sudičky priali a miesto rozprávok sme vkĺzli do histórie starej takmer 1200 rokov.

Výlet na Liptov alebo čo všetko sa dá stihnúť... (dokončenie)

Pondelok sa tiež nezačal lovom na kostoly.

Výlet na Liptov alebo čo všetko sa dá stihnúť (aj keď fotíte kostolíky a nemáte auto)...

Mnohí naši známi aj neznámi si myslia, že naše výlety musia byť jednotvárne a nudné. Kostol, fotky, ďalší kostol, ďalšie fotky. Inventúra v pohybe. Obmedzení zameraním aj prepravou.

Prešovský výlet - deň prvý

V Prešove sme sa elegantne premiestnili na spoj smerom na Chmeľov. Tamojší kostolík, ktorý sme mali doteraz zdokumentovaný len vďaka orientačnému chaosu pána taxikára s pred pár rokov, si zaslúžil aj viac pozornosti.

Zimný výlet do Kremnice 2 aj s krvilačnou srnkou

V piatok sme sa zrána vybrali opäť k hradu. Hmlu už prestalo baviť robiťprieky a na chvíľu sa blahosklonne potrhala a tak sme opäť v predstihu šli pokúšať šťastie

Zimný výlet do Kremnice 1

Keď sme odbočili na bočnú cestu vedúcu ku kostolíku, začalo to byť čarovne záhadné. Hmla, zimný opar a námraza pohltili krajinu do svojej moci.